Een schema maken

Overzicht

Een schema is een herbruikbare tijdsjabloon waarmee u bijvoorbeeld kunt bepalen wanneer een deur wordt ontgrendeld of wanneer een apparaat wordt geactiveerd. Er wordt ook een schema gebruikt voor toegangsrechten met gebruikersgroepen.

Een vakantie is een periode waarin een schema wordt overschreven in plaats van het normale tijdsblok te volgen.

Vereisten

De volgende beheerdersrechten zijn vereist om een planning te maken:

• Bekijk schema's
  • Schema's maken en bewerken

Stappen voor het maken van een schema

1. Navigeer naar het tabblad Schema's onder Configuratie
  2. Klik op de knop Schema maken
  3. Geef het schema een naam
  1. Kies de dagen waarop dit schema actief zal zijn
  1. Maak voor elke gekozen dag tijdsblokken aan door een tijd in te voeren of te kiezen
  1. Om meer tijdsblokken per dag toe te voegen, klikt u op het plusteken aan de rechterkant
  1. Tijdsblokken kopiëren:
    1. Voor weekdagen: klik op de knop Kopiëren maandag t/m vrijdag
    2. Voor de hele week: klik op de knop kopiëren ma t/m zondag
  1. Klik op 'volgende' om door te gaan
  2. Kies of dit schema universeel of voor een specifieke locatie wordt gebruikt
    1. Als dit schema moet worden gebruikt met een activerende groep, moet er een locatie worden gekozen
  1. Schakel eventuele feestdagen in en kies deze vervolgens uit de vervolgkeuzelijst
  1. Schakel eventuele uitzonderingen in en maak deze vervolgens
  1. Als u klaar bent, klikt u op Opslaan en controleert u het schema op nauwkeurigheid