Meerdere OSDP-lezers per knooppunt configureren

Richard Crowder Updated by Richard Crowder

Multi-Drop instellen voor meerdere OSDP-lezers per deur

Invoering

Mercury LP-controllers ondersteunen de mogelijkheid om meer dan één lezer toe te wijzen aan een gegeven deurknooppunt via OSDP. Dit wordt gedaan door een RS-485-bus te maken. De limiet per bord is 4. Het maximale aantal lezers dat kan worden toegewezen aan een enkel knooppunt is 3, door gebruik te maken van Brivo's Anti-Passback-instelling.

Als er meer dan één lezer beschikbaar is, wordt het aantal deurknooppunten verminderd voor situaties waarin twee lezers bij één deur vereist zijn. Voorbeelden hiervan zijn het hebben van een aparte lezer op een voetstuk voor ADA-naleving, of bij een voertuigpoort waar twee verschillende hoogtes nodig zijn voor de grootte van het voertuig. Een ander gebruik is Anti-Passback.

In deze gids zullen we eerst de verschillende verbindingsscenario's doorlopen. Vervolgens zullen we de deurinstelling voor de primaire en alternatieve lezers doorlopen. Tot slot zullen we de Anti-Passback-instelling met Multi-Drop-lezers doorlopen.

Multi-Drop-scenario's

Multi-drop kan als volgt worden geconfigureerd.

Configuratie A:

In deze configuratie gebruikt u beide lezers als inkomende of INGRESS-lezers. Het systeem maakt geen onderscheid tussen de twee lezers. De lezers moeten worden geadresseerd voordat u verbinding maakt met het paneel. De procedure voor het adresseren van de lezer verschilt per fabrikant. Raadpleeg voor Brivo Smart Readers de Reader Installation Guide.

Configuratie B:

In deze configuratie gebruikt u de lezers voor inkomend en uitgaand verkeer. U kunt deze configuratie met of zonder Anti-Passback gebruiken. Vandaag de dag rapporteert deze configuratie als dezelfde deur en rapporteert niet In of Out tenzij u Anti-Passback gebruikt. De lezers moeten worden geadresseerd voordat u verbinding maakt met het paneel. De procedure voor het adresseren van de lezer verschilt per fabrikant. Raadpleeg voor Brivo Smart Readers de Reader Installation Guide. Wanneer u lezers rug aan rug gebruikt aan tegenovergestelde zijden van een muur, is het het beste om de plaatsing van de lezer minimaal 4-6 inch horizontaal te verschuiven om ervoor te zorgen dat de lezers elkaar niet hinderen. In het geval van stijlbevestigingen aan metalen frames is minder interferentie mogelijk.

Configuratie C:

In deze configuratie gebruikt u Anti-Passback om de alternatieve lezer op een ander knooppunt de uitgaande toegang tot de deur te laten regelen. De primaire en alternatieve lezers worden gekoppeld als inkomende lezers en de alternatieve lezer op het andere knooppunt wordt geconfigureerd als een uitgangslezer in Anti-Passback. Houd er rekening mee dat het gebruik van dit scenario zal resulteren in een Anti-Passback-conditie. Een manier om dit te voorkomen, als Anti-Passback niet vereist is, is om elke groep in te stellen op "Immuun voor Anti-Passback". Een andere oplossing zou zijn om een kort (1 min.) resetinterval in te stellen voor Anti-Passback. De lezers moeten worden geadresseerd voordat ze verbinding maken met het paneel. De procedure voor het adresseren van de lezer verschilt per fabrikant. Raadpleeg voor Brivo Smart Readers de Reader Installation Guide. Wanneer u lezers rug aan rug gebruikt aan tegenovergestelde zijden van een muur, is het het beste om de plaatsing van de lezer minimaal 4-6" horizontaal te verschuiven om ervoor te zorgen dat de lezers elkaar niet hinderen. In het geval van stijlbevestigingen aan metalen frames is minder interferentie mogelijk.

OPMERKING: Volg alle RS-485-afsluitinstructies om meer dan één OSDP per knooppunt correct in te stellen.

LET OP: Sommige lezers hebben mogelijk externe voeding nodig.

Multi-Drop configureren

Om Multi-drop op uw paneel te configureren, selecteert u een deur die u al hebt geconfigureerd of maakt u een nieuwe deur.

De alternatieve lezer wordt automatisch gerapporteerd als de deur waarvoor deze is geconfigureerd, tenzij de lezer is toegewezen als alternatieve lezer voor een andere deur in de Anti-Passback-instellingen.

Anti-Passback configureren met Multi-Drop-lezers

Om een lezer te configureren als Egress-lezer voor Anti-Passback, moet u de lezer configureren op de pagina Configuratiescherm.

Met behulp van de hierboven beschreven scenario's kunt u de alternatieve lezer van hetzelfde knooppunt of de alternatieve lezer van een ander knooppunt gebruiken als Egress-lezer.

De alternatieve lezer instellen als EGRESS

Als u de instelling wilt omkeren, waarbij de primaire lezer Egress is, selecteert u Egress voor de primaire lezer. Wanneer u vervolgens uw alternatieve lezer toewijst, wordt deze automatisch toegewezen aan Ingress.

Als u Configuratiescenario C hierboven gebruikt, selecteert u Alternatieve lezer 2 in plaats van Alternatieve lezer 1 als uw Egress-lezer.

How did we do?

Multi-Drop instellen voor meerdere OSDP-lezers per deur