Een apparaat aan een site toevoegen

Larry Wile Updated by Larry Wile

Een apparaat aan een site toevoegen

De primaire beheerder en alle beheerders met de juiste machtigingen kunnen apparaten beheren. Dit omvat het maken van het apparaat, het bewerken van de naam en het beheren van de instellingen.

Vereisten

Brivo Access Standaard Editie

Brivo Access Professional en Enterprise Editions zijn vereist voor Global Switch-functionaliteit

1. Binnen de Accountconfiguratietool kiest u in het vervolgkeuzemenu Instellingen het tabblad Locaties/deuren en vervolgens klikt u op het tabblad Locaties . De sitelijst wordt weergegeven.
  2. Klik op de site waaraan u een apparaat wilt toevoegen. De pagina Site bekijken wordt weergegeven.
  3. Klik op Apparaat toevoegen . De pagina Apparaat toevoegen wordt weergegeven.
  1. Voer een korte, beschrijvende naam in het veld Apparaatnaam in, bijvoorbeeld 'Warmtesensor'. De apparaatnaam hoeft geen verwijzing naar de locatie te bevatten, omdat de locatienaam automatisch wordt toegevoegd aan de beschrijving die u in dit veld invoert.
  2. Klik op een Configuratiescherm in de vervolgkeuzelijst.
  3. Klik volgende .
  1. De velden Apparaatnaam en Configuratiescherm kunnen op deze pagina niet worden bewerkt.
  2. Klik op een apparaattype in de vervolgkeuzelijst.

· Schakelaar. Een apparaat met één ingangspunt en 0 tot N uitgangspunten met een status (Aan of Uit). Het apparaat kan het volgende gedrag vertonen: vergrendelen, ontgrendelen, pulseren of volgen. Een schema dat aan het apparaat is gekoppeld, zorgt ervoor dat het beschikbaar is voor activering via het invoerpunt tijdens de geselecteerde tijden voor het schema.

· Timer. Een apparaat waarvan de invoer een schema is en waaraan 0 tot N uitvoerpunten zijn gekoppeld. De status van de timer is Aan gedurende de tijden die in het schema zijn geselecteerd; anders is het Uit. Het apparaat kan het volgende gedrag vertonen: vergrendelen, ontgrendelen, pulseren of volgen.

· Geldig legitimatiebewijs. Een apparaat waarvan de ingang een kaartlezer is en waaraan 0 tot N uitgangspunten zijn gekoppeld. Een geldig identificatieapparaat heeft geen status, dus het gedrag ervan is beperkt tot: Vergrendelend, Ontgrendeld en Puls. Aan geldige identificatieapparaten zijn machtigingen gekoppeld en deze worden weergegeven in het gebied met groepsmachtigingen. Apparaten met geldige identificatie hebben geen Disengage-berichten omdat ze geen status hebben en ook geen schema's hebben.

· Gebeurtenistrack. Een apparaat waarvan de invoer de specifieke gebeurtenis is die eraan is gekoppeld vanaf de deur waarvoor het gebeurtenisvolgapparaat is gemaakt om naar te kijken. Aan een gebeurtenisvolgapparaat kunnen 0 tot N uitgangen zijn gekoppeld. Het apparaat kan altijd dit gedrag vertonen: vergrendelen, ontgrendelen of pulseren. Als een apparaat voor het volgen van gebeurtenissen naar Deur Ajar-gebeurtenissen kijkt, heeft het een status en kan het volggedrag vertonen. Als het Volg-gedrag is geselecteerd, kan het apparaat een Disengage-bericht hebben. Het schema dat aan een apparaat voor het volgen van gebeurtenissen is gekoppeld, bepaalt wanneer het actief is, omdat een client tijdens kantooruren mogelijk anders op de gebeurtenis wil reageren dan buiten kantooruren.

1. Klik volgende . De pagina Apparaat definiëren wordt weergegeven. Het uiterlijk van deze pagina verschilt afhankelijk van het geselecteerde apparaattype.
  1. De velden Apparaatnaam , Configuratiescherm en Apparaattype kunnen niet worden bewerkt op de pagina Apparaat definiëren.
  2. Het volgende veld op deze pagina varieert afhankelijk van het geselecteerde apparaattype:
  3. Voor Switch wordt het veld Fysieke invoer weergegeven. Klik in deze vervolgkeuzelijst op de invoerterminal voor het apparaat. Alle geldige, beschikbare ingangsterminals voor het opgegeven bedieningspaneel worden vermeld.
  4. Voor Timer wordt het veld Timerschema weergegeven. Klik in de vervolgkeuzelijst op het schema waarop de timer moet werken.
  5. Voor geldige legitimatiegegevens wordt het veld Lezer weergegeven. Klik in de vervolgkeuzelijst op de juiste lezer of toetsenbord.
  6. Voor Gebeurtenistracking worden de velden Gebeurtenis en Deur weergegeven. Klik in de vervolgkeuzelijst Gebeurtenis op de gebeurtenis die door het apparaat moet worden gevolgd. Klik in de vervolgkeuzelijst Deur op de deur waarvoor de gebeurtenis wordt gevolgd.
  7. Identificeer in het veld Fysieke uitgangen de uitgangsterminal(s) voor het apparaat. Standaard zijn er geen terminals geselecteerd. Om een uitgangsterminal te selecteren:
  8. Klik in het linkervak op de uitvoerterminal. Klik op Een uitvoer toevoegen . De terminalnaam verschijnt nu in het rechtervak.

BELANGRIJKE OPMERKING: Stap 18 is alleen beschikbaar voor accounts die Professional of Enterprise Editions gebruiken.

1. Om uitgangen op een afstandsbedieningspaneel te selecteren, voert u de informatie van het bedieningspaneel in de zoekbalk boven het uitgangsvak in.
  2. Herhaal dit voor elke uitgangsterminal die door het apparaat wordt gebruikt.
  3. Klik op een uitvoergedrag voor het apparaat in de vervolgkeuzelijst:

· Vergrendeling. Wanneer het apparaat wordt geactiveerd, worden de uitgangen van het apparaat vergrendeld (naar het tegenovergestelde van hun normale status). Voorbeeld: Er wordt een zoemer geactiveerd wanneer een schakelaar wordt ingeschakeld om een servicemonteur te bellen.

· Ontgrendelen. Wanneer het apparaat wordt geactiveerd, worden de uitgangen van het apparaat ontgrendeld (naar hun normale status verplaatst). Voorbeeld: Een zoemer wordt onderdrukt wanneer de schakelaar wordt uitgeschakeld door een onderhoudsmonteur.

· Volgen. Wanneer het apparaat wordt geactiveerd, worden de uitgangen geactiveerd totdat de status die wordt gevolgd, eindigt en de duurperiode verstrijkt. Dit gedrag is alleen geldig voor apparaten die een status hebben, zoals schakelaars, timers of gebeurtenistrackers, wanneer Deur op een kier de geselecteerde gebeurtenis is. Voorbeeld: Als u een Event Track-apparaat hebt ingesteld om Deur Ajar-berichten te bekijken, kunt u de uitgang zo instellen dat deze de ingang volgt, en wordt de uitgang ingeschakeld wanneer de deur op een kier blijft staan. Op dezelfde manier zal het Event Track-apparaat zijn uitvoer uitschakelen als de voorwaarde Deur op een kier is opgeheven.

· Pols. Wanneer het apparaat een invoer ontvangt, wordt het ingeschakeld gedurende de tijd die is gedefinieerd in het veld Pulsduur voordat het zijn uitvoergedrag uitvoert. Voorbeeld: Als een apparaat met een geldige identificatie de toegang tot een kopieermachine regelt, is de machine, nadat een identificatie is geverifieerd, alleen toegankelijk gedurende de tijd die is opgegeven in het veld Pulsduur .

1. Voer in het veld Pulsduur de hoeveelheid tijd (0-999 seconden) in die moet verstrijken tussen het moment waarop de invoer wordt ontvangen en het uitvoergedrag wordt uitgevoerd. De standaardwaarde is 0 .
  2. Het veld Schema wordt alleen weergegeven als het apparaattype Switch of Event Track is. Klik in de vervolgkeuzelijst op het schema waarin het apparaat moet werken.
  3. Klik in het veld Inschakeling melden op Ja of Nee om aan te geven of de inschakeling van dit apparaat moet worden gerapporteerd in het activiteitenlogboek. De standaardinstelling is Ja .
  4. Als Report Engage is ingesteld op Ja , voert u een Engage-bericht in dat moet worden gebruikt in het activiteitenlogboek, zoals 'Timer geactiveerd'. De standaardwaarde is Nee .
  5. De velden Rapport ontkoppeling en Ontkoppelingsbericht worden alleen weergegeven als het apparaattype Schakelaar of Timer is. Klik op Ja in het veld Rapport ontkoppeling om in het activiteitenlogboek vast te leggen wanneer het apparaat is uitgeschakeld. Voer in het veld Ontkoppelingsbericht een bericht in dat moet worden gebruikt in het activiteitenlogboek.
  6. Klik op Opslaan . De apparaatdetailpagina wordt weergegeven.

Bovenaan de pagina