Een vakantie creëren

Overzicht

Een feestdag is een tijdsblok (of dag) dat een uitzondering vertegenwoordigt op een enkele of een reeks planningen voor het hele account. Hieronder vindt u de stappen voor het maken van een vakantie.

Vereisten

Om een vakantie aan te maken, is de volgende beheerderstoestemming vereist:

• Beheer vakanties

Stappen om een vakantie aan te maken

1. Navigeer in de linkernavigatiebalk naar het tabblad Configuratie en selecteer Feestdagen
  1. Klik op Nieuwe vakantie.
  2. Voer een korte, betekenisvolle beschrijving in voor de feestdag, zoals 'Veteranendag'.
  3. U kunt vakanties aanmaken die door het hele account of door afzonderlijke sites kunnen worden gebruikt. Als u wilt dat deze feestdag alleen van toepassing is op een specifieke site, klikt u op die optie in de vervolgkeuzelijst Site . Accepteer anders de standaard, Universal .
  1. Voer in de velden Van en Tot de periode in waarin de vakantie van kracht is.
  1. Klik op het selectievakje voor Alle schema's als u wilt dat alle schema's deze feestdag respecteren. Anders klikt u hieronder op de link Schema toevoegen . Het pop-upvenster met beschikbare schema's verschijnt. Klik op de schema's die u deze vakantie wilt volgen. Ze verdwijnen uit het pop-upvenster en verschijnen op de nieuwe vakantiepagina in het planningsvak. Wanneer u klaar bent met het selecteren van schema's, klikt u op de link Venster sluiten en keert u terug naar de pagina Nieuwe vakantie. Deze lijst bevat alle schema's die momenteel voor het account zijn gedefinieerd. Om een schema te verwijderen, markeert u het schema in het vak en klikt u op Verwijderen .
  1. Klik op Vakantie opslaan . De vakantielijst wordt weergegeven met de nieuwe vakantie in de lijst.