Een groepsgeactiveerd schema maken

Larry Wile Updated by Larry Wile

Een groepsgeactiveerd schema maken

Overzicht

Met de Brivo Access Group Enabled Schedule-functie kunt u een First-Person-In of Supervisor-On-Site-functionaliteit implementeren in uw faciliteit, uitsluitend voor siteschema's.

Met First-Person-In bepaalt u dat het schema dat een specifieke deur of lift bestuurt, niet kan worden geactiveerd totdat een lid van de enablende groep er toegang toe heeft. U kunt bijvoorbeeld de voordeur van uw gebouw zo hebben gepland dat deze om 9:00 uur wordt ontgrendeld, maar alleen als er een bewaker aanwezig is. Als er vóór 9:15 uur geen lid van de Front Door Guard-groep arriveert, blijft de deur tot die tijd op slot en kan deze alleen worden geopend met een geldige legitimatie.

Supervisor-on-Site vervult in essentie dezelfde functie, maar is van toepassing op een situatie waarin u ervoor wilt zorgen dat geen andere werknemers een aangewezen gebouw of gebied betreden totdat een supervisor is gearriveerd. Niet alleen blijft de deur tot die tijd op slot, maar kaartlezers en toetsenborden blijven ook inactief.

Bij de implementatie van een van deze functies moet u goed nadenken om te voorkomen dat u onbedoeld uw medewerkers buitensluit, of dat u deuren open laat staan als dat niet de bedoeling is.

Stappen

Om de veiligheid van uw faciliteit te waarborgen, moet u de volgende stappen in de aangegeven volgorde uitvoeren:

  1. Maak een groep die alleen die mensen bevat die een specifiek schema bij een specifieke deur of apparaat moeten activeren. Geef de groep een identificerende naam, zoals 'Openers'. Deze gebruikers zullen vrijwel zeker ook tot minstens één andere groep behoren, een groep die hun algemene toegangsrechten definieert; hun lidmaatschap van de groep Openers betekent alleen dat ze het schema voor een specifieke deur of lift kunnen activeren. Zie Een groep maken voor procedurele informatie.
  2. Koppel een Site Schedule aan de enablende groep. Wanneer u deze koppeling maakt, geeft u NIET aan dat leden van de groep alleen toegangsrechten hebben gedurende de tijdsperiode van die planning. Het betekent dat wanneer het eerste lid van de enablende groep de aangewezen deur of lift betreedt, de planning actief wordt. Zie Creating a Schedule voor richtlijnen over het koppelen van een planning aan een enablende groep.

WAARSCHUWING: Wanneer u een enable-groep toewijst aan een siteschema, wordt u gevraagd een respijtperiode op te geven. Zonder respijtperiode wordt het schema alleen actief als een groepslid op of na de starttijd van het schema arriveert, niet ervoor. Als het schema bijvoorbeeld om 9:00 begint en een lid van de enable-groep om 8:55 arriveert, wordt het schema niet om 9:00 geactiveerd. Met een respijtperiode van tien minuten kan een lid van de enable-groep op elk moment na 8:50 arriveren en wordt het schema nog steeds actief op de starttijd van 9:00.

  1. Wijs de toegangsrechten van de enable-groep toe aan de gewenste deur of het gewenste apparaat. Door de enable-groep toegangsrechten te geven aan een specifieke deur of apparaat volgens een specifiek schema, vertelt u het systeem "Dit schema staat geen toegang toe voor een gebruiker totdat het voor het eerst wordt geactiveerd door een lid van de enable-groep." Als de groep "Dagdienst" toegang heeft tot de voordeur volgens het schema "Ma-Vr 9-5," maar het schema "Daguren" is gekoppeld aan de enable-groep "Openers," krijgt een werknemer die om 9:05 op het werk arriveert geen toegang tot de voordeur, tenzij een Opener er al toegang toe heeft gehad.

How did we do?

Een vakantie creëren

Een schema maken

Contact