Gateway-installatietips

Gateway-installatietips

Volg deze tips om de best mogelijke prestaties van uw Gateway te garanderen:

  • Indien mogelijk moeten de Gateway en het Z-wave-apparaat zich binnen anderhalve meter van elkaar bevinden wanneer een apparaat wordt toegevoegd, om er zeker van te zijn dat er een goede verbinding ontstaat. Zodra de portal laat zien dat het een apparaat heeft gevonden, raden we u niet aan meteen weg te gaan om het te installeren of het gewoon uit te schakelen, omdat u dan mogelijk problemen tegenkomt. Tijdens de verbinding moet er enige tijd worden gewacht voordat het communicatieproces plaatsvindt voordat de twee apparaten correct kunnen worden gekoppeld. De benodigde tijd hiervoor verschilt afhankelijk van het type apparaat, maar is doorgaans erg snel voor verlichtingsmodules, maar kan oplopen tot enkele minuten voor thermostaten en deursloten.
  • Plaats de Gateway zo dicht mogelijk bij aangesloten apparaten. Grotere afstanden betekenen dat de gateway gevoeliger is voor meer interferentie.
  • Zorg voor een duidelijke zichtlijn tussen uw Gateway en Z-Wave-apparaten.
  • Vermijd betonnen muren tussen de Gateway en eventuele apparaten.
  • Plaats de gateway niet in metalen behuizingen.
  • Installeer uw Gateway aan de muur met het netsnoer naar beneden gericht. Vastliggende gateways hebben doorgaans een slechtere verbinding.

  • Als u een Z-wave-apparaat niet langer wilt gebruiken, kunt u op elk gewenst moment de apparaten ontkoppelen van koppelingen om mogelijke vertragingen te verminderen.
  • Om de verbinding te verbeteren, installeert u repeaters of gebruikt u andere apparaten in het netwerk als repeaters. Over het algemeen zijn er twee soorten Z-Wave-apparaten: apparaten die uw netwerk laten groeien en apparaten die dat niet doen. De meeste Z-Wave-apparaten op batterijen, zoals deursloten, sensoren en zelfs sommige thermostaten, herhalen een Z-Wave-signaal niet. Een huis vol Z-Wave-apparaten op batterijen zal geen sterk Z-Wave-netwerk opleveren. Een goede middenweg zijn lichtschakelaars, Z-Wave-lampen, insteekmodules en zelfs stand-alone Z-Wave-signaalversterkers die strategisch verspreid zijn en uw hele huis bestrijken. Thermostaten fungeren alleen als repeaters als ze zijn aangesloten terwijl ze op wisselstroom van de HVAC werken. Als je er gewoon batterijen in hebt gedaan en hem naast het paneel hebt gehouden, zal de thermostaat je Z Wave-netwerk niet helpen versterken.
  • Uw gateway moet een stabiele verbinding met uw netwerk hebben. Bekabel uw gateway indien mogelijk met een ethernetkabel om netwerkstabiliteit te garanderen.

How did we do?

Een Honeywell T6-thermostaat koppelen

Een slot ontkoppelen

Contact